Tapahtuman oletuskuva

Amos Andersons Hem ja Kalle Silfverberg

9.11.2023 18:00

Amos Andersons Hem

Amos Andersons Hem -museo ja päätoimittaja Kalle Silfverbergin alustus

torstaina 9.11. kello 18–19.30

Kuka oli ja miten eli Amos Anderson (1878–1961), jonka perustama Konstsamfundet-yhdistys toimii edelleen muun muassa Hufvudstadsbladetin ja Amos Rex -museon taustalla? Tule mukaan HSJ:n vierailulle Amos Andersonin kotimuseoon Amos Andersons Hemiin, niin tiedät. Maaliskuussa avautunut museo on Helsingin museokartan tuoreimpia ja yleisölle auki harvakseltaan.

Museovierailun aluksi historia linkittyy nykypäivään, kun Hufvudstadsbladetin uusi päätoimittaja Kalle Silfverberg kertoo alkutaipaleestaan lehden vetäjänä ja takavuosina kovia kokeneen lehden nykykuulumisista ja tulevaisuudennäkymistä.

kallesilfverberg5_kuvaajatimokari.jpg
HBL:n päätoimittaja Kalle Silfverberg, kuva HBL / Timo Kari

Amos Andersons Hem sijaitsee osoitteessa Yrjönkatu 27, Helsinki. Andersonin eläessä siellä oli hänen kotinsa ja liiketoimiensa päämaja. Andersonin kuoleman jälkeen siellä toimi hänen nimeään kantanut taidemuseo. Uutta kotimuseota varten tilat entisöitiin Andersonin kodin 1920-luvun henkeen, ja museon huonekalut ja esineet ovat pääsääntöisesti hänen kotinsa alkuperäistä sisustusta. Museossa on esillä myös Andersonin kokoelman taidetta.

Tapahtumaan mahtuu 20 HSJ:n jäsentä, ja se on jäsenille maksuton. HSJ tarjoaa museo-opastuksen. Vierailu alkaa museossa kello 18. Kokoonnumme kello 17.45 Mercatorinkujan sisäänkäynnille, josta nousemme hissillä museoon. Huomioithan, että museovierailulla kuuntelemme esitykset pääsääntöisesti seisten (istumapaikkoja on vain muutama). Vierailumme ajan museo on avoinna vain HSJ:n ryhmälle.

Ilmoittaudu viimeistään 31.10. Tervetuloa!

Iso kuva: Amos Andersons Hem / Niclas Warius

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

9.11.2023 18:00

Päättyy:  

9.11.2023 19:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Amos Andersons Hem

Yrjönkatu 27
00100 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet