Tapahtuman oletuskuva

Jäsenmatka Kokkolaan

6.9.2024 06:19

Kokkola

HSJ:n jäsenmatka Kokkolaan 6.–8.9.

Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 10. ja päättyy keskiviikkona 26. kesäkuuta kello 23.59. Paikkoja on 20 HSJ:n jäsenelle.

Jos ilmoittautujia on enemmän kuin paikkoja, osallistujat arvotaan. Etusijalla ovat tuolloin ilmoittautujat, jotka eivät ole osallistuneet HSJ:n matkoille kolmeen vuoteen.

Ilmoitukset matkalle pääsystä lähetetään maksulinkin kera torstaina 27. kesäkuuta. Matka on maksettava viimeistään 26. heinäkuuta.

Tällä kertaa HSJ:n jäsenmatkalla junailemme itsemme Keski-Pohjanmaan maakuntakeskukseen Kokkolaan. Päälle 400-vuotias merellinen Kokkola on Suomen pohjoisin kaksikielinen kaupunki. Tutustumme niin Kokkolan puutaloidylliin Neristanissa kuin työläis- ja satamakaupunginosaan Ykspihlajaan.

Ykspihlajassa tapaamme toimittaja Outi Airolan. Pitkän ja monipuolisen uran tehneen toimittajan ääni on tuttu MTV:n Pohjanmaan reportaaseista. Keskustelemme Outin elämäntyöstä niin maakuntatoimittajana kuin yrittäjänä ja kotiseutuaktiivina. Tutustumme muun muassa hänen pyörittämiinsä Kahvila Sahaan ja Ykspihlajan matkustajakotiin.

HSJ:n ryhmä on toivotettu avosylin tervetulleeksi myös Kokkolan Kinojuhlille. Osallistumme ainakin yhtenä iltana festivaalin iltaohjelmaan, ja jokainen osallistuja saa kaksi elokuvalippua viikonlopun aikana käytettäväksi. Kinojuhlien teema on tänä vuonna Iran – nainen, elämä, vapaus. Festivaalin ohjelma julkistetaan elokuussa. Kinojuhlien työryhmässä vaikuttavat muun muassa ohjaaja Juho Kuosmanen ja toimittaja Anu Silfverberg.

Lauantaina retkeilemme kansanmusiikkijuhlistaan kuuluisalle Kaustiselle. Kansantaiteen keskuksessa kuulemme paikallisen viulumusiikin matkasta Unescon maailmanperintölistalle, saamme makua kaustislaisen kansanmusiikin erityispiirteistä Tallari-yhtyeen tahdittamana ja opimme, kuinka perinteitä siirretään uusille sukupolville näppäripedagogiikan avulla.

Ennen sunnuntaista kotimatkaa ehdimme tutustua vielä Kokkolan merellisiin kasvoihin risteilyllä Tankarin majakkasaarelle, jossa nautitaan myös päivän lounas.

Tiedossa on siis kolme täyteläistä matkapäivää. Ohjelma täydentyy vielä ja vahvistetaan kokonaisuudessaan elokuussa. Matkaan lähdetään yhdessä HSJ:n toiminnanjohtaja Johanna Sillanpään kanssa. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

LUETHAN TARKASTI SEURAAVAT MATKAA KOSKEVAT LISÄTIEDOT JA MYÖS MAKSETTUA MATKAA KOSKEVAT PERUUTUSEHDOT SIVUN LOPUSSA.

Matkan hinta

Matkan jäsenhinta on 215 euroa. Se sisältää junaliput, kaksi hotelliyötä aamiaisineen jaetussa kahden hengen huoneessa, kolme lounasta, yhden päivällisen, retket Ykspihlajaan, Kaustiselle ja risteilyn Tankarille sekä kaksi elokuvalippua Kokkolan Kinojuhlille. Lisämaksu majoituksesta yhden hengen huoneesta on 81 euroa.

HSJ tukee matkaa vähintään 145 eurolla jäsentä kohti.

Majoitus

Hotel Kokkola, os. Rantakatu 14, sijaitsee keskeisellä paikalla kaupunkia. Matkan hintaan sisältyy majoitus jaetussa standard-tasoisessa kahden hengen huoneessa (twin eli kaksi erillistä vuodetta). Majoitukseen kuuluu aamiainen. 

Lisämaksu standart -yhden hengen huoneesta on 81 euroa. Niitä on tarjolla rajoitettu määrä.

Ilmoittautumislomakkeella voit esittää toiveen yhden hengen huoneesta ja kertoa myös toiveen huonekaverista. Valitettavasti emme voi taata niiden toteutumista. 

Alustava matkasuunnitelma

Perjantai 6.9.2023

IC 21 lähtee Helsingin rautatieasemalta kello 6.19.
IC21 saapuu Kokkolan rautatieasemalle kello 10.32.
- Opastettu kävelykierros Neristanissa, Kokkolan historiallisessa puukaupunginosassa.
- Retki Ykspihlajaan. Tapaaminen toimittaja Outi Airolan kanssa Kahvila Sahassa, jossa myös lounas. Tutustumista Ykspihlajan kaupunginosaan.
- Majoittuminen.
- Illalla Kokkolan Kinojuhlien ohjelmaa.

Lauantai 7.9.2024

Aamiainen hotellissa. 
- Vierailemme Kaustisella kello 10–13. Kaustisen Unesco-projektista kertoo Kansanmusiikki-instituutin johtaja Matti Hakamäki. Musiikkia tarjoaa Tallari. Tutustumme näppäripedagogiikkaan pikkunäppäreiden kera. Lounas sisältyy retkeen.
- Illalla mahdollisuus osallistua Kokkolan Kinojuhlien ohjelmaan.

Sunnuntai 8.9.2024

Aamiainen hotellissa.
- Retki Tankarin majakkasaarelle kello 10–15.
IC56 lähtee Kokkolan rautatieasemalta kello 18.06.
IC56 perillä Helsingin rautatieasemalla kello 22.35.

Ilmoittautuminen, matkan vahvistaminen ja maksaminen 

Ilmoittautuminen matkalle alkaa maanantaina 10.6. ja päättyy keskiviikkona 26.6. Matkalle on 20 paikkaa, ja mikäli ilmoittautuneita on enemmän, osallistujat arvotaan. Etusijalla ovat lähtijät, jotka eivät ole osallistuneet HSJ:n matkoille viimeisen kolmen vuoden sisällä.

Ilmoittautumislomakkeella annetaan myös tiedot erikoisruokavaliosta ja allergioista.

Tiedot matkalle pääsystä lähetetään HSJ:n toimistosta torstaina 27.6. Sen yhteydessä tulee maksulinkki Eventillaan, jossa matka maksetaan. Matkan eräpäivä on perjantai 26.7.

Maksettu matka on osallistumisen vahvistus. Jos matkaa ei ole maksettu eräpäivään mennessä, paikkavaraus raukeaa ja tarjoamme sitä toiselle osallistujalle. 

Matkan peruutusehdot

Jos et voikaan ottaa paikkaa vastaan, ilmoita siitä mahdollisimman nopeasti matkanjohtajalle johanna.sillanpaa@hsj.fi, niin tarjoamme paikkaa toiselle osallistujalle.

Ilmoita peruutuksista mahdollisimman nopeasti myös vahvistetun ja maksetun matkan kohdalla. 

Maksettu matkan hinta palautetaan, jos peruutus tehdään viimeistään 26.7. Tämän jälkeen matkan hinta hyvitetään vain, jos tilalle saadaan toinen osallistuja.

Poikkeuksen tekevät sairaustapaukset, jolloin lääkärintodistusta vastaan matkasta hyvitetään 50 %, jos peruutus tehdään 27.7.–25.8. välisenä aikana (huom. täysi hyvitys, jos tilalle saadaan toinen lähtijä). Kaikista palautuksista pidätetään 5 euron hallintokulu.

30.8. tai sen jälkeen peruttua matkaa ei hyvitetä.

HSJ:n toimisto on suljettu heinäkuussa. Kesätauon aikana peruutetun matkan hinta palautetaan elokuussa.

Tiedustelut

Jos sinulla on kysyttävää matkasta tai ilmoittautumisesta, olethan yhteydessä sähköpostitse toiminnanjohtajaan. 

Lomailen 28.6.–29.7. sekä 5.–12.8.

Kesäisin terveisin,

Johanna

Ajankohta

Alkaa:   6.9.2024 06:19
Päättyy:   8.9.2024 22:35

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Kokkola

Rantakatu 14
67100 Kokkola

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Johanna Sillanpää

050 5522 045

johanna.sillanpaa@hsj.fi