Tapahtuman oletuskuva

Apua asiantuntijatekstien editointiin

19.3.2024 17:00

Kaisa-talo, Kaisa-sali

Apua asiantuntijatekstien editointiin

tiistaina 19.3. klo 17-19.30
Kaisa-talon Kaisa-sali, Fabianinkatu 30, 7. krs

Kuuluuko työhösi tekstien editointia? Onko edessäsi usein asiantuntijan kirjoitus, jonka ymmärrettävyydelle ja vetävyydelle pitäisi tehdä ihmeitä? Jos tekstin punaisen langan tai oikean äänensävyn löytäminen editorina tuntuu vaikealta, et ole yksin!

Tule mukaan HSJ:n editointikoulutukseen, jossa keskitytään erityisesti ei-ammattikirjoittajien teksteihin. Illan aikana käydään läpi asiantuntijatekstien erityispiirteitä ja etsitään editointiprosessin yleisimpiin haasteisiin toimivat ratkaisut. Konkreettinen editointiharjoitus auttaa viemään uudet opit käytäntöön. Koulutuksessa tutustutaan myös editoinnin psykologiaan ja pohditaan, miten toisen tekstiin puuttuminen onnistuu mahdollisimman kivuttomasti.

Kouluttajana toimii Helsingin yliopiston viestintäpäällikkö Kati Toivanen, joka on työskennellyt myös toimituspäällikkönä Trendissä ja Demissä ja toimittajana muun muassa Aamulehdessä. Editointi on hänen lempilajinsa, ja editoituaan vuosia journalistien tekstejä hän on nykyisessä työssään paljon tekemisissä tutkijoiden tekstien kanssa. 

kati-toivanen-rajattu.jpg

"Editointi paitsi auttaa ajattelemaan selkeämmin ja kirjoittamaan paremmin,
myös säästää aikaa. Kaikilla pitäisi olla editori." –
Kati Toivanen

Tärkeydestään huolimatta editointi on lukijalle näkymätöntä työtä, jota tehdään usein ilman sparrausta. Editointikoulutus tarjoaa tilaisuuden jakaa kokemuksia ja parhaita käytäntöjä kollegojen kanssa.

Tämä koulutus on maksullinen:

  •  25 euroa työsuhteiset, freelancerit, eläkeläiset
  •  10 euroa työttömät ja opiskelijat

Lippu valitaan ilmoittautumisen yhteydessä. Maksua varten tarvitset pankkitunnukset tai puhelimen mobiilipankkisovelluksen.

Hintaan sisältyy ennen koulutusta tarjottava kahvi/tee ja sämpylä.

HSJ tukee jäsentensä osallistumista maksullisiin koulutuksiin ja tapahtumiin vähintään 40 prosentilla. Muistathan, että työnantajalta voi tiedustella osallistumista ammatillisen koulutuksen kustannuksiin.

Ilmoittaudu viimeistään 12.3. Tervetuloa!

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

19.3.2024 17:00

Päättyy:  

19.3.2024 19:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Kaisa-talo, Kaisa-sali

Fabianinkatu 30
00100 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Koulutuskoordinaattori Laura Vuoma

0504095138

laura.vuoma@hsj.fi