Tapahtuman oletuskuva

Vierailu Musiikkitaloon ja konsertti

15.2.2024 16:45

Musiikkitalo

Vierailu Musiikkitaloon: kierros, kahvit ja konsertti

Torstaina 15.2. kello 16.45–22
(narikka auki kello 16.30, kierros alkaa kello 17, tapahtuman päättymisaika on arvio)

Haluaisitko käydä klassisen musiikin konsertissa mutta kynnys on jäänyt ylittämättä? Tai käytkö Musiikkitalon konserteissa säännöllisesti, mutta haluaisit tietää talosta enemmän? Kaipaatko konserttikavereita?

Lähde HSJ:n vierailulle Musiikkitaloon torstaina 15.2. Vierailu sisältää opastetun tutustumiskierroksen Musiikkitaloon, yhteisen kahvihetken ja konsertin. 

Kulmat tutuiksi -arkkitehtuurikierroksella kuulemme Musiikkitalon arkkitehtuurista ja akustiikasta sekä talon toiminnasta. Opas kertoo myös Musiikkitalon uusista uruista, ja ne nähdään Konserttisalissa. Monipuolisessa konsertissa Radion sinfoniaorkesteri soittaa kapellimestari Jörg Widmannin johdolla Mozartia, Mendelssohnia sekä Widmannin modernin teoksen Armonica. Muun muassa siinä soi kellomaisista lasirenkaista koostuva, vuosisatoja vanha soitin lasiharmonikka, jonka epätodellisen soinnin pelättiin aikanaan suistavan soittajansa hulluuteen.
 
Arkkitehtuurikierros alkaa kello 17 ja kestää tunnin. Kierroksen jälkeen juomme yhteiset kahvit suolaisine ja makeineen Musiikkitalon Päälämpiössä. Konsertti alkaa kello 19 ja kestää väliaikoineen arviolta kello 22 saakka. Konsertin väliaika on omatoimista aikaa. Meille varatut paikat ovat vaihtelevissa kohdissa konserttisalia, kaikki kuitenkin permannolla orkesterin etupuolella. Huomioithan ilmoittautuessasi illan kokonaiskeston ja sen, että kokoonnumme viimeistään kello 16.45 Musiikkitalon Pääaulassa, johon on kulku suoraan Kansalaistorilta. Narikka samassa kerroksessa avautuu kello 16.30.

Vierailulle mahtuu mukaan 29 HSJ:läistä. HSJ:n tukema jäsenhinta kierroksen, kahvien ja konsertin kokonaisuudelle on 25 euroa. Hinta sisältää myös narikkamaksun. Ilmoittaudu viimeistään 11.1.2024. 

Ilmoittautumisen jälkeen tarkistathan, että saat sähköpostitse ilmoittautumisvahvistuksen. 
Vahvistuksen lähettäjä on Helsingin Seudun Journalistit ja otsikko Ilmoittautumisen kuittaus. Viestin kautta voit muokata osallistumistietojasi siihen asti, kun ilmoittautumisaika tapahtumaan päättyy. Viesti on vahvistus siitä, että ilmoittautumisesi on tullut meille perille. 

Tervetuloa!

Kuva Musiikkitalo / Sakari Röyskö

 

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

15.2.2024 16:45

Päättyy:  

15.2.2024 22:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Musiikkitalo

Mannerheimintie 13a
00100 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Nina Erho

050 3798 155

nina.erho(at)hsj.fi