Tapahtuman oletuskuva

Käsintehdyn typografian työpaja

12.12.2023 16:30

Vapaa Taidekoulu, Kaapelitehdas

Käsintehdyn typografian työpaja

tiistaina 12.12. klo 16.30-19.30
Vapaa Taidekoulu, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 E 

Tervetuloa inspiroitumaan kirjaimista rentoon ja jouluiseen työpajaan!

Käsintehdyn typografian työpajassa tutkaillaan kirjaimia, muotoja ja fontteja - ilman tietokonetta. Työskentely tapahtuu etupäässä siveltimillä ja pullotussilla, joiden avulla kokeillaan erilaisia tyylejä kirjoittaa käsin. Halutessaan kirjoittamista voi testata myös liiduilla, lyijykynillä tai sivellintusseilla.

Työskentelyä ohjaa graafinen suunnittelija ja kuvittaja Emmi Jormalainen (TaM), joka on julkaissut parikymmentä kirjaa. Melkein jokaisessa kirjassa otsikot on tehty käsin. Kuvittamisen lisäksi Emmi opettaa piirtämistä Aalto-yliopistossa ja kuvitusta Pekka Halosen akatemiassa.

Työpaja sopii kaikille, etukäteisosaamista ei tarvita. Tarkoituksena on etsiä omaa tyyliä vapaalla kädellä kirjoittamiseen - kalligrafiaa tai tekstausta emme opiskele. Illan lopputuloksena voi olla yksi sana, pino abstrakteja kokeiluja tai valmiille korttipohjalle tehty kaunis joulutervehdys.

Tilaisuus järjestetään Vapaan Taidekoulun tiloissa Kaapelitehtaalla, Helsingin Ruoholahdessa. Työskentelyä siivittävät ravintola Hima & Salin glögi ja jouluiset naposteltavat.

Koulutukseen mahtuu 15 osallistujaa. HSJ:n tukema jäsenhinta tapahtumalle on 15 euroa ja siihen sisältyvät tarjoilun lisäksi kaikki työpajassa käytettävät materiaalit. Lippu valitaan ilmoittautumisen yhteydessä. Maksua varten tarvitset pankkitunnukset tai puhelimen mobiilipankkisovelluksen. 

Ilmoittaudu viimeistään 8.12.

Lämpimästi tervetuloa!

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:   12.12.2023 16:30
Päättyy:   12.12.2023 19:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Vapaa Taidekoulu, Kaapelitehdas

Tallberginkatu 1 E
00180 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Koulutuskoordinaattori Laura Vuoma

0504095138

laura.vuoma@hsj.fi