Tapahtuman oletuskuva

HSJ:n piirustusilta

15.5.2024 17:00

Helsingin yliopiston Piirustussali, Porthania 7. krs

Piirrä kaupungin kattojen yllä!

keskiviikkona 15.5. klo 17–19.30
Helsingin yliopiston Piirustussali, Porthania, Yliopistonkatu 3 

Tervetuloa tutustumaan Helsingin yliopiston perinteikkääseen Piirustussaliin ja kokeilemaan havainnosta piirtämistä ainutlaatuisessa ympäristössä. HSJ:n piirustusilta tarjoaa mahdollisuuden rentoutumiseen ja kädentaitojen harjoittelemiseen matalalla kynnyksellä - ennakko-osaamista et tarvitse.

Helsingin yliopiston opiskelijat ovat voineet täydentää akateemista koulutustaan piirustustaidoilla jo 1700-luvulta asti. Vuosien saatossa Piirustussalin opettajina ja oppilaina on nähty monia merkittäviä suomalaistaiteilijoita Eero Järnefeltistä Helene Schjerfbeckiin. Tänä päivänä piirtämistä harjoitellaan Porthania-rakennuksen ylimmässä kerroksessa piirustusmestari Vappu Rossin johdolla. 

HSJ:n piirustusillassa pääset tutustumaan Piirustussalin historiaan ja harjoittelemaan kasvojen piirtämistä mestarin opastuksessa. Perehdymme havainnosta piirtämisen tekniikoihin ja saamme kokeilla erilaisia välineitä ja tekotapoja. Rennot ja hauskat harjoitukset sopivat kaikille!

Työskentelyä ohjaa mestarillisena piirtäjänä tunnettu kuvataiteilija Vappu Rossi, jonka teosten pääaiheena on ihmisen kuva. Rossi on myös kysytty ja kokenut opettaja, jota kiinnostaa erityisesti piirustustekniikoiden mahdollisuuksien avaaminen ja piirtämisen kynnyksen madaltaminen.

vappu_rossi_portrait_kuvaaja-sampo-linkoneva-serlachius-museums.jpg
Piirustusmestari, kuvataiteilija Vappu Rossi. Kuva: Sampo Linkoneva / Serlachius Museums

Piirustussali sijaitsee Helsingin Kluuvissa, Porthania-rakennuksen seitsemännessä kerroksessa. Piirustusillan työskentelyä siivittävät kahvi, tee sekä suolaiset ja makeat naposteltavat.

Tapahtumaan mahtuu 20 osallistujaa. HSJ:n tukema jäsenhinta tapahtumalle on 15 euroa ja siihen sisältyvät tarjoilun lisäksi kaikki työpajassa käytettävät materiaalit.

Lippu valitaan ilmoittautumisen yhteydessä. Maksua varten tarvitset pankkitunnukset tai puhelimen mobiilipankkisovelluksen. Ilmoittaudu viimeistään 10.5.

Lämpimästi tervetuloa!

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

15.5.2024 17:00

Päättyy:  

15.5.2024 19:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Helsingin yliopiston Piirustussali, Porthania 7. krs

Yliopistonkatu 3
00100 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Koulutuskoordinaattori Laura Vuoma

0504095138

laura.vuoma@hsj.fi