Vierailu Ulkopoliittiseen instituuttiin

7.3.2024 16:00

Ulkopoliittinen instituutti

Vierailu Ulkopoliittiseen instituuttiin

torstaina 7.3. klo 16.00–17:30
Arkadiankatu 23 B, 5. krs, Helsinki

Ulkopoliittisen instituutin nimi on mediasta tuttu, mutta mitä sen seinien sisällä tapahtuu? Millaisia kysymyksiä sen tutkijat ja viestijät pohtivat juuri nyt? Entä miten instituutin asiantuntemusta voi hyödyntää omassa työssään?

Tule HSJ:n vierailulle tutustumaan Ulkopoliittiseen instituuttiin! Illan avaa Yhdysvaltojen politiikkaan erikoistunut tutkija ja Trumpin kansa -tietokirjan (2020) kirjoittaja Maria Lindén (os. Annala), joka on työskennellyt aiemmin uutistoimittajana. Hän kertoo Yhdysvaltojen liberaalin demokratian kriisiin keskittyvästä tutkimustyöstään.

Tämän jälkeen ohjelmajohtaja Juha Jokela kertoo instituutin Euroopan unioni -tutkimusohjelmasta ja kesäkuussa pidettävien EU-vaalien keskeisistä kysymyksistä. Tutkimusohjelman painopisteisiin kuuluvat esimerkiksi eurooppalainen puolustusyhteistyö ja EU:n globaali rooli strategisen kilpailun kiristyessä.

upi_linden_jokinen.jpg

Maria Lindén ja Juha Jokela, kuvat: Ulkopoliittinen instituutti

Lopuksi kuulemme Ulkopoliittisen instituutin toiminnasta, sen tutkimusohjelmista ja viestinnän ajankohtaisista kysymyksistä. Oppainamme toimivat viestintäpäällikkö Mar-Leena Kolehmainen sekä viestintäasiantuntijat Emma Koponen ja Anna Majuri. Heiltä saamme vinkit sopivan asiantuntijan, haastateltavan tai aineiston löytämiseen. Kuulemme myös instituutin julkaisuista ja verkkoarkistosta, sekä sen erikoiskirjastosta, jonka kokoelmat ovat kaikkien kansainvälisistä suhteista kiinnostuneiden käytettävissä.

Mukaan mahtuu 30 HSJ:läistä ja tilaisuus on jäsenille maksuton. Tarjolla on kahvia, teetä ja pientä välipalaa. Varauduthan saapumaan paikalle hyvissä ajoin, ensimmäinen puheenvuoro alkaa tasan klo 16.

Ilmoittaudu viimeistään 29.2. Lämpimästi tervetuloa!

Tapahtuma on tällä hetkellä täynnä, mutta voit halutessasi ilmoittautua jonotuspaikalle.

Ajankohta

Alkaa:  

7.3.2024 16:00

Päättyy:  

7.3.2024 17:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Ulkopoliittinen instituutti

Arkadiankatu 23 B, 5. krs
00100 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Koulutuskoordinaattori Laura Vuoma

050 409 5138

laura.vuoma@hsj.fi