Tapahtuman oletuskuva

Journalistiliiton kesätyöntekijätreffit

11.6.2024 17:00

Bottan Tina-klubi

Journalistiliiton kesätyöntekijätreffit

tiistaina 11.6. klo 17–21 
Bottan Tina-klubi, Museokatu 10, Helsinki

Hyvä media-alan kesätyöläinen tai harjoittelija, haluamme tavata sinut! Olet lämpimästi tervetullut Journalistiliiton kesätyöntekijätreffeille Bottan Tina-klubille.

Rento illanviettomme ravitsee mieltä ja kupua. Vaihda kokemuksia kollegojen kanssa, ota haltuun omat oikeutesi kesätyösuhteen alussa ja kuule, mitä illan vieraamme, toimittaja Ida Erämaa kertoo uransa alusta.

Erämaa työskenteli Iltalehden kesätoimittajana vuonna 2023. Hän joutui maalituskampanjan kohteeksi kirjoitettuaan kolumnin perussuomalaisten suhteesta mediaan. Mitä kohun keskellä oikein tapahtui, ja mitä siitä seurasi? Ida Erämaata haastattelee Journalistiliiton opiskelijalähettiläs Satu Hurme.

Journalistiliiton juristi Sanna Nikula kertoo, mitä kesätyösuhteen alkaessa on syytä ottaa huomioon. Tietoiskun jälkeen avautuvalla juristin klinikalla sinulla on lyömätön mahdollisuus kysyä luottamuksellisesti esimerkiksi alan työehtoihin, tekijänoikeuksiin ja työsopimuksiin liittyvistä asioista. Tule jututtamaan myös Journalistiliiton eri jäsenyhdistysten tyyppejä – alan ammattijärjestönä olemme paikalla sinua varten.

Illan menussa on pizzaa, tarjoamme myös ensimmäisen juoman. Baari on auki kello yhdeksään saakka, jolloin tapahtuma päättyy. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille media-alan kesätyöntekijöille ja harjoittelijoille. Sinun ei tarvitse olla Journalistiliiton jäsen osallistuaksesi tapahtumaan.

Ota kaverisi mukaan ja varaa paikkasi pian! Mukaan mahtuu 50 osallistujaa. Ilmoittautuminen päättyy 9.6.

Tunnelmallinen Tina-klubi sijaitsee ravintola Bottan kolmannessa kerroksessa. Museokadun puolelta klubille noustaan portaita pitkin. Hissi löytyy Töölönkadun puoleiselta sisäänkäynniltä, josta opasteet perille.

 

Illan ohjelma:

17.00 Tilaisuus alkaa, tarjolla syötävää ja juotavaa.

17.30 Liiton ja yhdistysten esittely sekä esittäytymiskierros.

18.00 Toimittaja Ida Erämaata haastattelee Journalistiliiton opiskelijalähettiläs Satu Hurme.

19.00 Tärkeimmät vinkit kesätyösuhteeseen. Journalistiliiton juristi Sanna Nikula kertoo.

19.20 Vapaata seurustelua, juristin klinikka auki kello 20 saakka.

21.00 Tilaisuus päättyy.

 

Illanvieton järjestävät yhteistyössä Journalistiliitto, Helsingin Seudun Journalistit HSJ ry, Radio- ja televisiotoimittajien liitto RTTL ry ja Suomen freelance-journalistit SFJ ry.

Journalistiliitto neuvottelee media- ja kustannusalan työehtosopimukset, ajaa freelancerien asemaa ja vaikuttaa aktiivisesti mediapolitiikkaan ja sananvapauskysymyksiin. Journalistiliiton jäsenenä kuulut aina myös johonkin liiton jäsenyhdistyksistä.

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:   11.6.2024 17:00
Päättyy:   11.6.2024 21:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Bottan Tina-klubi

Museokatu 10
00101 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Koulutuskoordinaattori Laura Vuoma

050 409 5138

laura.vuoma@hsj.fi